Jag heter Lena Lorentzen och mellan åren 2001-2015 jobbade jag på Apelskolan i Ullared. Där undervisade jag i svenska, engelska och språkfördjupning i årskurserna 6-9. 2008 fick våra elever var sin bärbar dator och sedan dess har jag jobbat med webben som läromedel. I den här bloggen delade jag med mig av vad jag och mina elever lärde oss i skolan. Efter att ha bytt jobb och börjat jobba för Nyanländaorganisationen i Falkenbergs kommun är bloggen vilande men det finns fortfarande en hel del tips som är värda att kolla in. Enjoy!

torsdag 17 mars 2011

VoiceThread

Efter ett tips från Marie Linder på Montessoriskolan i Falun har jag börjat jobba med ett program som heter VoiceThread. På ett enkelt sätt kan eleverna spela in något de skrivit och andra kan kommentera, antingen genom att spela in sig själva, skriva, använda mobilen eller via kameran på datorn. Vill du testa VoiceThread kan jag rekommendera Marie Linders instruktionsfilm:


Så här kan det bli:


Bilden är tagen från flickr.com. Licenserad under Creative Commons BY-NC-ND3 kommentarer:

 1. Kul att få se vad 8B och 7B gör för arbeten. Nice Kajsa!
  Och bra Lena som satt igång bloggen nu!!!

  SvaraRadera
 2. Voice thread verkar vara riktigt bra. Det ska jag också testa. Tack för tipset:)

  SvaraRadera
 3. Hej! Så roligt att höra! Det blir ju väldigt tydligt att engelska handlar om att kunna kommunicera. Och tänk att efter ett år kunna lyssna på sina tidigare inspelningar. Jag tror det är väldigt motiverande att få presentera sitt arbete på det här viset. Kajsa verkar ha lagt stor omsorg på sin beskrivning. Det här går ju att samverka med ex bilden. Lena - tack för inbjudan till din blogg!

  SvaraRadera