Jag heter Lena Lorentzen och mellan åren 2001-2015 jobbade jag på Apelskolan i Ullared. Där undervisade jag i svenska, engelska och språkfördjupning i årskurserna 6-9. 2008 fick våra elever var sin bärbar dator och sedan dess har jag jobbat med webben som läromedel. I den här bloggen delade jag med mig av vad jag och mina elever lärde oss i skolan. Efter att ha bytt jobb och börjat jobba för Nyanländaorganisationen i Falkenbergs kommun är bloggen vilande men det finns fortfarande en hel del tips som är värda att kolla in. Enjoy!

tisdag 24 september 2013

Wordshake

I dag spelade 9:orna "Wordshake" i slutet av lektionen. Ett spel som går ut på att man ska komma på engelska ord utifrån ett visst antal bokstäver som man får i en ruta. Lite som Ruzzle med den skillnaden att bokstäverna inte behöver sitta ihop. De får tre minuter på sig, per omgång, och sedan kommer det upp ett resultat. Vi hade två stycken i klassen som ledde på 30 p men precis innan lektionen var slut smög en tjej in och vann på 31:)


5 kommentarer:

 1. Hej! Får ju ofta bra tips här, men ni använder inte iPads va? Wordshake t.ex. fick jag inte igång på paddan?

  SvaraRadera
 2. Hej Karin! Jo, vi har iPads men det är bara 6:orna och 7:orna som har det, 8:orna och 9:orna har datorer. Wordshake gjorde vi mycket riktigt på datorn.

  SvaraRadera
 3. Kanonbra tips! Det finns ju mycket sådant här på engelska. Har du hittat liknande ordspel på svenska? Har en scoopit-sida med engelskuppgifter som eleverna gillar att använda. Nu skulle jag vilja bygga upp något liknande på svenska men har än så länge bara grammatikövningar... / Jaana

  SvaraRadera
 4. Visst är det svårt att hitta bra sidor med roliga svenskuppgifter. Jag kan nog inte hjälpa dig så mycket med det. Jag letar efter detsamma... Vi får väl tipsa varandra när vi hittar något. Jag har hittat en del appar som verkar lite skoj men jag vet inte om ni också har iPads. Men jag kollar gärna in din scoopit-sida:) Var hittar jag den?

  SvaraRadera
 5. Hej igen!
  Nej vi har inga iPads med de äldre.
  Min scoopit hittar du på: scoopit/t/engelsklankar
  Håll till godo!

  SvaraRadera