Jag heter Lena Lorentzen och mellan åren 2001-2015 jobbade jag på Apelskolan i Ullared. Där undervisade jag i svenska, engelska och språkfördjupning i årskurserna 6-9. 2008 fick våra elever var sin bärbar dator och sedan dess har jag jobbat med webben som läromedel. I den här bloggen delade jag med mig av vad jag och mina elever lärde oss i skolan. Efter att ha bytt jobb och börjat jobba för Nyanländaorganisationen i Falkenbergs kommun är bloggen vilande men det finns fortfarande en hel del tips som är värda att kolla in. Enjoy!

måndag 29 augusti 2011

Webben är fantastisk!

Jag satt igår och letade information om litteraturhistoria på webben. Jag gick in på YouTube och hittade filmer som en gymnasielärare i svenska gjort. Han hette Joakim.  Jag tyckte att han verkade kunnig, att han presenterade fakta på ett intressant och enkelt sätt och dessutom var han rolig att lyssna på. Jag bestämde mig för att skicka iväg ett meddelande till honom. Skulle han kunna tänka sig att ha en skypesession med min klass där de får ställa frågor till honom? I morse hade han svarat. Och visst kunde han tänka sig att skypa med min klass:)

Så vad vill jag ha sagt med detta? Jo, nätet gör att vi kommer närmare varandra. Var inte rädd för att ta kontakt med någon som du tycker verkar intressant. Det finns många pedagoger (och annat löst folk;) som gladeligen delar med sig på olika sätt ute på webben.

Joakims filmer då? Den första hittar du här:
http://www.youtube.com/watch?v=NOooEXFifzw

1 kommentar: