Jag heter Lena Lorentzen och mellan åren 2001-2015 jobbade jag på Apelskolan i Ullared. Där undervisade jag i svenska, engelska och språkfördjupning i årskurserna 6-9. 2008 fick våra elever var sin bärbar dator och sedan dess har jag jobbat med webben som läromedel. I den här bloggen delade jag med mig av vad jag och mina elever lärde oss i skolan. Efter att ha bytt jobb och börjat jobba för Nyanländaorganisationen i Falkenbergs kommun är bloggen vilande men det finns fortfarande en hel del tips som är värda att kolla in. Enjoy!

onsdag 25 april 2012

Learn something everyday

Jag gillar verkligen den här sidan: http://www.learnsomethingeveryday.co.uk/ Tyvärr lägger de numera inte ut några nya "learn something everyday" men arkivet är en guldgruva och det är riktigt roligt att läsa faktan och kolla på de fina bilderna. Vi får t ex veta att Fidel Castro legat med 35 000 kvinnor, att vi producerar mer öronvax när vi är rädda och att kackerlackor kan leva upp till nio dagar utan sitt huvud. Bara en sådan sak!

PS Har du en iPhone? Då kan du ladda ner deras app. Lyckliga du:) DS

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset den är nu nedladdat. Ser framför mig hur vi på jobbet skulle kunna skapa en liknande bas av bra att veta (utifrån ett jobbperspektiv) och lägga ut i vårt LMS eller på något annat sätt. /Anna H

    SvaraRadera
  2. Anna - varsågod:)

    Jag glömde skriva i inlägget att det här en sådan där sida som eleverna gillar att gå in på när det är fem minuter kvar på lektionen och de är klara med sin uppgift. Det är så jag har använt den hittills i alla fall.

    SvaraRadera