Jag heter Lena Lorentzen och mellan åren 2001-2015 jobbade jag på Apelskolan i Ullared. Där undervisade jag i svenska, engelska och språkfördjupning i årskurserna 6-9. 2008 fick våra elever var sin bärbar dator och sedan dess har jag jobbat med webben som läromedel. I den här bloggen delade jag med mig av vad jag och mina elever lärde oss i skolan. Efter att ha bytt jobb och börjat jobba för Nyanländaorganisationen i Falkenbergs kommun är bloggen vilande men det finns fortfarande en hel del tips som är värda att kolla in. Enjoy!

onsdag 27 februari 2013

Fler tips

Jag inser att det var länge sedan jag skrev på bloggen. Dags att tipsa om fler användbara sidor med andra ord.

Häromdagen arbetade vi med läsförståelse i 8:an och läste två olika artiklar i Time For Kids. Under tiden eleverna läste texterna använde de Lingro. Lingro gör att man kan klicka på varje ord man inte förstår och på så sätt få en översättning på ordet. Man kan också lyssna på orden och skapa en egen ordlista.

Har ni hittat till Radio Sweden? Om inte, kolla in sidan där eleverna kan både lyssna på och läsa om svenska nyheter på engelska.

Söker du hörövningar på engelska? Randall's ESL Cyber Listening Lab har hur många som helst. Välj "Easy", "Medium" eller "Difficult".

Till sist kommer ett tips på en svensk sida som kan vara användbar när ni jobbar med retorik: Svenska tal

3 kommentarer:

  1. Tack för tips! Svenska tal ska jag absolut in och kolla runt på! ur.se har ju också en sida med en hel massa tal inlagda, sorterade efter typ "krigstal", "historiska" etc, men det har du säkert redan koll på :)

    SvaraRadera
  2. Tack för det Lena! Lingro hade jag glömt av, nu ligger den i min scoop it.

    SvaraRadera
  3. Kul att ni tittar in och kommenterar Nina och Diana! Jag hade också glömt bort Lingro. Det blir lätt så när det finns så många bra sidor där ute. Nina, menar du Speakers' corner? Om inte får du gärna länka till sidan du menar.

    SvaraRadera