Jag heter Lena Lorentzen och mellan åren 2001-2015 jobbade jag på Apelskolan i Ullared. Där undervisade jag i svenska, engelska och språkfördjupning i årskurserna 6-9. 2008 fick våra elever var sin bärbar dator och sedan dess har jag jobbat med webben som läromedel. I den här bloggen delade jag med mig av vad jag och mina elever lärde oss i skolan. Efter att ha bytt jobb och börjat jobba för Nyanländaorganisationen i Falkenbergs kommun är bloggen vilande men det finns fortfarande en hel del tips som är värda att kolla in. Enjoy!

söndag 3 mars 2013

Novelltips

Jag tror det var min kära kollega Mia som först fick nys om Myrios novellförlag. De ger ut nyskrivna noveller som riktar sig till högstadie-och gymnasieelever. Till varje textnovell tillkommer en lärarhandledning, ett författarporträtt och en ljudnovell. Man får betala en summa för att få tillgång till materialet och det har vi gjort i tre år nu och är mer än nöjda med novellerna vi läst. Eleverna gillar dem, de känner igen sig och det blir alltid bra textsamtal efter att ha läst dem.  Jag rekommenderar varmt Jens Liljestrands "Sista jävla Lucia", Jonas Hassen Khemiris "Jag ringer mina bröder" och Kevin Fratos "Eleven".

3 kommentarer:

  1. Åh vad bra att du skrev om detta. Jag vet att du berättade senast vi träffade men jag hittade inte mina anteckningar. Tack :)

    SvaraRadera
  2. Tack för tips!! Och tack för senast ;)

    SvaraRadera