Jag heter Lena Lorentzen och mellan åren 2001-2015 jobbade jag på Apelskolan i Ullared. Där undervisade jag i svenska, engelska och språkfördjupning i årskurserna 6-9. 2008 fick våra elever var sin bärbar dator och sedan dess har jag jobbat med webben som läromedel. I den här bloggen delade jag med mig av vad jag och mina elever lärde oss i skolan. Efter att ha bytt jobb och börjat jobba för Nyanländaorganisationen i Falkenbergs kommun är bloggen vilande men det finns fortfarande en hel del tips som är värda att kolla in. Enjoy!

söndag 10 mars 2013

Hana's suitcase

9:orna kommer snart att börja jobba med Andra världskriget på SO:n och då kommer jag att försöka hänga på det temat. Jag kommer säkerligen att använda mig av de vittnesberättelser som jag skrivit om förut men den här gången kommer de att kompletteras med följande interaktiva upplevelse: Hana's suitcase.

Det är bl a CBC som ligger bakom sidan och den bygger på boken "Hana's suitcase" av Karen Levine. Vad boken handlar om kan du läsa här.

På förstasidan av "Inside Hana's suitcase" kan man också läsa vad George Brady, Hana's bror, svarar på frågor som han får. Perfekt läsförståelseövning tänker jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar