Jag heter Lena Lorentzen och mellan åren 2001-2015 jobbade jag på Apelskolan i Ullared. Där undervisade jag i svenska, engelska och språkfördjupning i årskurserna 6-9. 2008 fick våra elever var sin bärbar dator och sedan dess har jag jobbat med webben som läromedel. I den här bloggen delade jag med mig av vad jag och mina elever lärde oss i skolan. Efter att ha bytt jobb och börjat jobba för Nyanländaorganisationen i Falkenbergs kommun är bloggen vilande men det finns fortfarande en hel del tips som är värda att kolla in. Enjoy!

onsdag 23 oktober 2013

Youblisher och annat smått och gott

Som jag skrivit om tidigare så har eleverna skrivit egna Tänk om-texter. Under arbetets gång har vi använt flera olika digitala verktyg. De skrev sina texter i Google Drive och delade dem med mig. Bilderna som de målat till texterna tog de kort på och delade sedan även dem m.h.a Google Drive. Jag förde in deras texter och bilder i appen Book Creator, exporterade sedan deras "bok" till en pdf och laddade sedan upp den på Youblisher. Så här blev resultatet. Klicka på bilden.


Tänk om ...
Eleverna använde sedan appen Shadow Puppet för att spela in sig själva när de läste in sin Tänk om-text till bilden.

3 kommentarer:

  1. Vilken fin bok! Den ska jag be att få visa i eftermiddag när jag ska ha kurs i publiceringsverktyg för lärarutbildarna på Högskolan Dalarna. Tack! //Marie Linder

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du tycker det! Visa den gärna!

    SvaraRadera
  3. Åh, vad fin den är. Det ska jag komma ihåg att göra nästa gång jag har 6or!

    SvaraRadera