Jag heter Lena Lorentzen och mellan åren 2001-2015 jobbade jag på Apelskolan i Ullared. Där undervisade jag i svenska, engelska och språkfördjupning i årskurserna 6-9. 2008 fick våra elever var sin bärbar dator och sedan dess har jag jobbat med webben som läromedel. I den här bloggen delade jag med mig av vad jag och mina elever lärde oss i skolan. Efter att ha bytt jobb och börjat jobba för Nyanländaorganisationen i Falkenbergs kommun är bloggen vilande men det finns fortfarande en hel del tips som är värda att kolla in. Enjoy!

onsdag 20 november 2013

Padlet

Häromdagen behövde jag ett ställe att samla elevernas sista frågor till en bok som vi läst och jag ville att vi skulle se frågorna samtidigt som de skrevs. Då är Padlet perfekt. Det fungerar som en digital anslagstavla. Jag skapar en ny "vägg", delar med mig av länken till eleverna via min blogg och sedan kan eleverna skriva dit sina frågor på en lapp genom att dubbelklicka på väggen. Fungerar både med iPads och datorer.

Man kan inte se vem det är som skriver lapparna så det är klart att i början tycker eleverna att det är lite roligt att skriva "korv" :) men det går över ganska fort.

Här kan ni se vår vägg med elevernas avslutande frågor till Skämmerskans dotter.1 kommentar:

  1. Jag försökte klistra in URL-koden på vårt samarbetsrum på Porten men det funkade inte alls.
    Får se om jag kan hitta något annat sätt...

    SvaraRadera