Jag heter Lena Lorentzen och mellan åren 2001-2015 jobbade jag på Apelskolan i Ullared. Där undervisade jag i svenska, engelska och språkfördjupning i årskurserna 6-9. 2008 fick våra elever var sin bärbar dator och sedan dess har jag jobbat med webben som läromedel. I den här bloggen delade jag med mig av vad jag och mina elever lärde oss i skolan. Efter att ha bytt jobb och börjat jobba för Nyanländaorganisationen i Falkenbergs kommun är bloggen vilande men det finns fortfarande en hel del tips som är värda att kolla in. Enjoy!

torsdag 13 november 2014

Guldkorn

Eleverna i 8:an har skrivit noveller. När jag ger min respons till eleverna passar jag på att plocka ut ett stycke/en mening som jag tycker är extra bra och som avslutning på novellarbetet läser jag upp elevernas guldkorn inför hela klassen. Jag förklarar också kort varför jag tycker att det är så bra. Jag ser det som ett sätt att lyfta eleverna och deras skrivande men jag gör det också för att alla elever i klassen ska uppmärksammas på ett positivt sätt. Min erfarenhet är att elever tycker om att höra sin text läsas högt! Kanhända arbetar ni redan så här, men om inte - try it! För visst är ett sådant här guldkorn värt att läsas upp:


"Snöflingorna singlade stilla ner från den mörka himlen, fångades i de svaga vindarna för att sedan möta sitt öde på den stelfrusna marken. Hon följde deras väg med blicken, en efter en, men hennes tankar var inte närvarande. I sitt sinne var hon långt borta, i en tid där allt var bra. Då hon varit den enda för honom, så som han fortfarande var den enda för henne.Nu stod hon mitt emot honom, kanske bara en meter ifrån, men ändå kändes det som han aldrig varit längre bort."

2 kommentarer: