Jag heter Lena Lorentzen och mellan åren 2001-2015 jobbade jag på Apelskolan i Ullared. Där undervisade jag i svenska, engelska och språkfördjupning i årskurserna 6-9. 2008 fick våra elever var sin bärbar dator och sedan dess har jag jobbat med webben som läromedel. I den här bloggen delade jag med mig av vad jag och mina elever lärde oss i skolan. Efter att ha bytt jobb och börjat jobba för Nyanländaorganisationen i Falkenbergs kommun är bloggen vilande men det finns fortfarande en hel del tips som är värda att kolla in. Enjoy!

måndag 1 augusti 2011

Lära tillsammans

I en film på den här sidan https://bilda.kth.se/courseId/4935/content.do?id=13518244 kan man lyssna/titta på när Alastair Creelman från Linnéuniversitetet pratar om hur lärarnas och elevernas roller kommer att förändras/ har förändrats i dagens undervisning. Han påstår bl a att "...vi måste ge studenterna mer självständighet, att de måste söka kunskap själv, att de måste kunna värdera kunskap själv..." Jag tycker att det viktigt att påpeka att innan eleverna kan göra det måste de få träna på det, tillsammans. Särskilt viktigt är det för den kategori av studenter som jag undervisar, nämligen elever på högstadiet.

1 kommentar:

  1. Jag håller med dig, Lena. Målmedveten träning i grupper där man känner sig trygg är a och o. För att kunna tänka självständigt behöver man få input från andra. Annars riskerar vi att öka klyftorna mellan de som behärskar tänket och de som inte gör det.

    SvaraRadera