Jag heter Lena Lorentzen och mellan åren 2001-2015 jobbade jag på Apelskolan i Ullared. Där undervisade jag i svenska, engelska och språkfördjupning i årskurserna 6-9. 2008 fick våra elever var sin bärbar dator och sedan dess har jag jobbat med webben som läromedel. I den här bloggen delade jag med mig av vad jag och mina elever lärde oss i skolan. Efter att ha bytt jobb och börjat jobba för Nyanländaorganisationen i Falkenbergs kommun är bloggen vilande men det finns fortfarande en hel del tips som är värda att kolla in. Enjoy!

onsdag 29 februari 2012

Anaconda

Jag bara måste tipsa om Anaconda in English från UR där eleverna kan träna sin engelska på flera olika sätt. Jag har hittills valt att jobba med fliken som kallas "Watch" vilket innebär att man utgår från korta filmer (ca 15 minuter) med ämnen som t ex "Starstruck", "Take a stand","Scary stuff"och sedan kan man jobba med glosor, en dialogövning eller med innehållsfrågor som hör till programmet. En kul grej med dialogerna är att eleverna kan skicka dem direkt till min mail-adress.

Man kan också utgå från fliken "Listen". Där lyssnar man (givetvis) på radioinslag som är runt tio minuter långa och även till dessa program finns det glosor, dialogövningar och innehållsfrågor att tillgå.

Utöver detta kan man också välja fliken "Discuss" och se på korta klipp och sedan diskutera dem utifrån olika diskussionsfrågor.

En riktigt bra sida alltså :)

5 kommentarer:

 1. Du glömde "Buttocks"...Jag har inte kollat sidan på länge för vi hade sett alla filmer, men nu fanns ju några nya! Tack Lena!
  Ha det gott!
  Diana

  SvaraRadera
 2. Vad duktig du var på TeachMeet, Diana! Det var kul att lyssna på:)

  SvaraRadera
 3. Hur ställer sig kollegor till TeachMeet hos er?

  SvaraRadera
 4. Jag skulle nog säga att de flesta är lite tveksamma. Det känns som att det är ungefär samma personer som är intresserade när det anordnas ett TeachMeet i kommunen. Jag var med och anordnade ett mini TeachMeet på min skola, på arbetstid, och då kom alla. Kanske är det det som behövs?

  SvaraRadera
 5. Hej igen, vi har TeachMeet på skolan, för endast oss som arbetar där på arbetstid. Men som sagt samma som vill visa ngt och många ställer sig skeptiska eller rent av tycker det är dravel. Ursäkta, uttrycket. Jag visade min bokblogg samt hur jag arbetar med elevledda utvecklingssamtal, funkade bra o flera är på G att starta egna bokbloggar. Men överlag ett svalt intresse. Undrar hur man ska vända det? Ha det bra, Susanne

  SvaraRadera