Jag heter Lena Lorentzen och mellan åren 2001-2015 jobbade jag på Apelskolan i Ullared. Där undervisade jag i svenska, engelska och språkfördjupning i årskurserna 6-9. 2008 fick våra elever var sin bärbar dator och sedan dess har jag jobbat med webben som läromedel. I den här bloggen delade jag med mig av vad jag och mina elever lärde oss i skolan. Efter att ha bytt jobb och börjat jobba för Nyanländaorganisationen i Falkenbergs kommun är bloggen vilande men det finns fortfarande en hel del tips som är värda att kolla in. Enjoy!

torsdag 15 mars 2012

TeachMeet

I går arrangerades ett TeachMeet i Falkenberg, det andra i ordningen. Det bjöds på goda snittar, många bra IT-tips och glada tillrop. Jag hade anmält mig som talare i 7 minuter och valde att tipsa om fyra sidor som jag använder mycket i eng.undervisningen. Jag har skrivit om dem förr här på bloggen:

http://vocaroo.com/
http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/witness
http://www.ur.se/anacondainenglish/english/see.aspx
http://oneword.com/

Här kan du se på filmen från vårt TeachMeet och höra mig prata om de olika sidorna. Du kan också lyssna på Linda som pratar om varför man ska använda datorn i matematikundervisningen eller på Sara som tipsar om Popplet eller på Lotta som pratar om spelet Mission-US eller... Ja, du förstår:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar