Jag heter Lena Lorentzen och mellan åren 2001-2015 jobbade jag på Apelskolan i Ullared. Där undervisade jag i svenska, engelska och språkfördjupning i årskurserna 6-9. 2008 fick våra elever var sin bärbar dator och sedan dess har jag jobbat med webben som läromedel. I den här bloggen delade jag med mig av vad jag och mina elever lärde oss i skolan. Efter att ha bytt jobb och börjat jobba för Nyanländaorganisationen i Falkenbergs kommun är bloggen vilande men det finns fortfarande en hel del tips som är värda att kolla in. Enjoy!

måndag 24 september 2012

Texta YouTube-klipp

Här kommer ett kort men riktigt bra tips som jag fått från Patricia Diaz.

Låt eleverna texta YouTube-klipp på sidan http://www.universalsubtitles.org/sv/ Jag har t ex filmat eleverna när de spelar upp dialoger och de ska nu få texta de klippen. Men man kan naturligtvis texta vilket YouTube-klipp som helst. Jag har provat att texta ett klipp och kan konstatera att sidan är väldigt lätt att använda. Snacka om bra och rolig hörövning!

Så här blev mitt textade klipp:

2 kommentarer:

  1. Superfiffigt, som vanligt! Jag lägger omedelbart till den på min favoritlista. Tack!

    SvaraRadera
  2. Ja, visst var det en bra grej:) Det blev faktiskt väldigt bra när eleverna textade sina egna dialoger för det är så svårt att få ett bra ljud när man filmar med mobilen.

    SvaraRadera