Jag heter Lena Lorentzen och mellan åren 2001-2015 jobbade jag på Apelskolan i Ullared. Där undervisade jag i svenska, engelska och språkfördjupning i årskurserna 6-9. 2008 fick våra elever var sin bärbar dator och sedan dess har jag jobbat med webben som läromedel. I den här bloggen delade jag med mig av vad jag och mina elever lärde oss i skolan. Efter att ha bytt jobb och börjat jobba för Nyanländaorganisationen i Falkenbergs kommun är bloggen vilande men det finns fortfarande en hel del tips som är värda att kolla in. Enjoy!

onsdag 11 januari 2012

VoiceThread

Jag har i tidigare inlägg, bl a här och här,  skrivit om Voicethread som jag tycker är ett bra kommunikationsverktyg. I morgon när jag träffar 9:orna för första gången efter jullovet ska de få läsa in sina dikter som de skrev när vi jobbade med andra världskriget och då vill jag ha allas dikter samlade på ett och samma ställe - och då är Voicthread perfekt.

Du måste förstås registrera dig och så där (vilket jag också skriver om i ett tidigare inlägg) men när du väl har gjort det kan du skapa din egen Voicethread och dela med dig av den på en blogg t ex. Då kan det se ut så här: http://houseoflenalo.blogspot.com/ . Som ni kan se, om ni tryckte på länken i inlägget, är min Voicethread tom för tillfället, men i morgon borde den fyllas på med inlästa dikter. Eftersom mina elever redan har ett konto på VoiceThread kan de kommentera direkt.

PS Bilden jag använder är fotograferad av: cogdogblog CC (by) DS

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag tycker att informationsfilmen som du gjorde var väldigt bra. Voicethread verkar vara ett bra sätt att kommunicera på. Jag återkommer gärna och tar del av dikterna när de droppar in. / Christina

    SvaraRadera
  2. Hej Christina! Tack för din kommentar och kul att du gillade filmen! Tyvärr visade det sig inte vara sådär jättesmidigt som jag skrev om, utan eleverna blev tvungna att skriva sina lösenord för att kunna läsa in sina dikter. MEN jag vet att man kan göra det utan att behöva vara reg på Voicthread, jag kommer bara inte ihåg hur... Hopplöst när man jobbar mycket med ett verktyg under en period och när det sedan dröjer innan man får tillfälle att göra det igen. Men problem är till för att lösas, så stay tuned:)

    SvaraRadera